Free Heri Heri

Over de voorstelling

Heri Heri, inspirational talks, muziek en meer. Op 1 juli vieren DOX & Theater Utrecht in samenwerking met New Dutch Connections Free Heri Heri door samen Heri Heri te koken en gratis uit te delen. Daarnaast biedt het samen eten kans op dialoog en uitwisseling over de betekenis van deze dag en het delen van kennis over de geschiedenis.

In drie talks zullen theatermaker Bright Richards, schrijver & journalist Babah Tarawally en spoken word artist Sergio Edwards vertellen over hun werk, dat zich focust op ons gezamenlijke koloniale verleden en het (Utrechtse) slavernijverleden. Daarnaast zal Sergio Edwards een spoken word voordracht verzorgen en is er muziek! Deze middag is op basis van in- en aanloop; kaartjes kopen of reserveren is niet nodig, en kom wanneer je wilt tussen half twaalf en half drie.

Heri Heri is een Surinaams gerecht dat is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef en werd verbouwd en gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. Het gerecht zoals wij dat nu kennen bestaat uit gekookte zoete aardappel, cassave, gele en groene banaan, gezouten vis (bakkeljauw) een ei en garnering.

Programma
11:30 Start Free Heri Heri
12:00 Talks van Bright Richards, Babah Tarawally en Sergio Edwards
13:15 Spoken Word Sergio Edwards
14:30 Einde programma

Free Heri Heri For All is een landelijk initiatief waarmee KIP Republic 1 juli 1863, de dag van de afschaffing van de Slavernij op eigentijdse en verbindende wijze herdenkt en viert. Vanuit Amsterdam is het uitgegroeid tot een nationaal initiatief waar verschillende organisaties verspreid over heel Nederland aan deelnemen.

Credits

Hosting: Bjorn Romy
Sprekers: Bright Richards, Babah Tarawally
Voordracht: Sergio Edwards