Over de voorstelling

Theater Utrecht en DOX organiseren opnieuw in seizoen 2018-2019 een aantal culturele hangouts in De Paardenkathedraal in Utrecht. Een hangout is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren uit de stad met een afwisselend programma van performances, gesprekken en werksessies, steeds met andere theatermakers. Met een mix aan genres; theater, dans, performance, rap/spoken word.

Het programma wordt wisselend samengesteld door makers van DOX en Theater Utrecht, waarbij ze materiaal tonen uit de voorstelling waar ze op dat moment mee bezig zijn. Deze maker is de host tijdens de hangout.

Daarnaast gaan docenten, makers en performers van DOX en Theater Utrecht in korte werksessies met de jongeren de vloer op om te dansen, spelen, performen. Er is een bar, muziek en stof tot praten. Kortom de hangout is een laagdrempelige manier om met jongeren te zoeken naar hoe cultuur ons met elkaar kan verbinden.

Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout
Hangout

In het voorjaar van 2017 was 155 (eenvijfvijf) de host van de allereerste hangout #1. 155 is een danscollectief dat theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. In november 2017 vond hangout #2 plaats met een preview van de voorstelling Grand Voyage van DOX, gedanst door dansers van DOX en van Koon uit Libanon. Hangout #3 en #4 vonden plaats in voorjaar van 2018 rond de voorstellingen The Bright Side of Life (Bright Richards) en Permanent Destruction – The SK Concert (Naomi Velissariou) van Theater Utrecht. Hangout #5 was op 23 november 2018, samen met regisseur Casper Vandeputte en acteur/maker/muzikant Vincent van der Valk. Zij maken komend voorjaar bij Theater Utrecht de voorstelling IMMENS, rond het gedachtegoed van filosoof Friedrich Nietzsche. Een muzikale, filosofische en humoristische stand-up, ondersteund door theatrale elementen.