Casper Vandeputte

Casper Vandeputte

Ook te zien in:

What is love

- 2022

Quake

- 2020

Immens

- 2019

Casper Vandeputte (1985) is schrijver en regisseur. Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte hij voorstellingen bij onder andere Toneelschuur Producties, Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel en Theater Utrecht. Casper maakte de afgelopen jaren levendige, maatschappelijk geëngageerde voorstellingen als The Summer of ’96 op Oerol, Bloedlink bij HNTjong/DOX en The Family bij Theater Utrecht. Hij zoekt in zijn voorstellingen naar vurige emotie, humor en ontroering. Voor Bloedlink ontving Vandeputte de Zilveren Krekel 2018. Onder het pseudoniem Simon Caspers schreef hij, samen met Martijn Simons, het boek Destiny.

In 2019 maakte hij samen met acteur Vincent van der Valk de succesvolle voorstelling Immens bij Theater Utrecht, gebaseerd op het gedachtegoed van Friedrich Nietschze. Het stuk werd opgenomen in de Officiele Juryselectie van het Nederlands Theater Festival als een van de beste voorstellingen van seizoen 19-20. Ook wonnen Casper en Vincent de Toneelschrijfprijs 2020 voor de tekst van Immens die ze samen schreven.

Na Immens maakte Casper bij Theater Utrecht de voorstelling Quake - een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling van een groep aanstormende multitalenten over hoe het verleden in ons doorleeft. Deze wordt voorjaar 2023 hernomen.

Zijn meest recente voorstelling What is love, een voorstelling bij Theater Utrecht, in samenwerking met DOX, ging in maart 2022 in première.