Educatie-aanbod rond Platonov

lesbrief, workshop, voor/nagesprek (mrt-mei 2018)

Rond de theaterklassieker in een moderne bewerking Platonov van Anton Tsjechov (regie Thibaud Delpeut) ontwikkelen we lesmateriaal voor het voortgezet en middelbaar onderwijs. Scholen zijn van harte welkom om met leerlingen / klassen naar de voorstelling te komen. De educatie bestaat uit een lesbrief en een workshop die wordt gegeven door docenten uit het team van Theater Utrecht / DOX, in een combinatie van urban arts disciplines: theater, performance en rap/spoken word.

De educatie behandelt de manier waarop jongens en meisjes naar elkaar kijken, hebben we elkaar nog nodig in deze tijd die bol staat van het ‘empowerment’ en eigenliefde? Indien gewenst is er ook een voor – of nagesprek bij de voorstelling mogelijk.

DOWNLOAD HIER DE LESBRIEF:
- originele versie
- originele versie

Voor reserveringen en meer informatie: neem contact op met Hanna Jansen of Dagmar Bokma per mail of telefonisch via 030-2737300.

Lees hieronder meer!

Tien vrienden wonen samen in een grote loft en worstelen met het leven, de liefde en met elkaar.

Platonov biedt een blik in het leven van een hechte groep vrienden die samenwonen in een grote loft in de stad. Ze worstelen met het leven, de liefde en met elkaar. Regisseur Thibaud Delpeut zet met tien jonge talentvolle acteurs op een briljante manier een voor iedereen herkenbaar en confronterend beeld van deze tijd neer. Bereid je voor op een onstuimige avond in het theater. Delpeut bewerkte radicaal de oorspronkelijke tekst (1881) van Anton Tsjechov (vertaling Jacob Derwig) en maakte er een hedendaagse, moderne versie van. De première is vrijdag 2 maart 2018 in Stadsschouwburg Utrecht, daarna volgt een landelijke tournee t/m 12 mei 2018.

Thibaud Delpeut plaatst Platonov in het heden en toont het grootstedelijke leven van een hechte vriendengroep. Het samenzijn van deze vrienden, van deze urban tribe, is als een verdedigingsmechanisme tegen een steeds meer flexibiliteit eisende buitenwereld. Hun gedeelde loft is een baken en een rustpunt, een plek waar ze simpelweg kunnen zijn en niet voortdurend iets hoeven te worden. Maar de buitenwereld laat zich niet ontkennen en wil continu een antwoord op de vraag wie je bent of wil zijn. De personages in Platonov zoeken dit antwoord stuk voor stuk in de liefde, om daar het doel en de betekenis te vinden die hen in de rest van hun leven steeds opnieuw ontgaan. Maar hoe wordt liefde werkelijkheid in plaats van een zoete droom?