Over de voorstelling

DOX en Theater Utrecht werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Het aanbod is geschikt voor VO en MBO en omvat o.a. voorstellingen in de klas, maakweken, workshops op maat, lesbrieven, hangouts en nagesprekken. Ook bevat het verschillende disciplines: theater, dans, hiphop, spoken word, film, performance, die naar gelang het thema of de voorstelling ingezet worden. We hebben goede samenwerkingsverbanden opgebouwd met een groot aantal scholen in Utrecht en omgeving, waaronder het Gerrit Rietveld College, het Oosterlicht College, X11, ´t Atrium, St. Bonifatiuscollege, De Werkplaats Kindergemeenschap, OPCD, Ithaka ISK en Trivium College.

De belangrijkste doelstelling binnen onze educatie is jongeren stapsgewijs meenemen in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en hen op te leiden tot jongeren die ergens voor staan. Daarbij is de leefwereld van jongeren altijd inspiratiebron. Ons aanbod loopt van eenmalige educatieprojecten tot programma’s voor doorlopende leerlijnen.

Contactpersoon voor educatie is Hanna Jansen, te bereiken via 030-2737300. Lees verder onder de button EDUCATIE op deze site over de verschillende programmaonderdelen van ons educatieprogramma.

Educatie aanbod schooljaar 2019/2020:

  • Outsiders – voorstelling in de klas 14+ | sept 2018 – feb 2019. Lees meer >>>

  • Fokking Awkward - voorstelling in de klas 12+ | jan t/m mei 2020

  • Wat me niet breekt - voorstelling in het theater van DOX (regie: Timothy de Gilde)

  • Workshops XDay of XWeek, workshops op school met verschillende (urban) kunstdisciplines, evt met presentatie op school

  • Hangouts in De Paardenkathedraal:
    Laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren met een afwisselend programma van performances, gesprekken en werksessies met theatermakers, exclusief in Utrecht . Met een mix aan genres; theater, dans, performance, rap/spoken word. Lees meer >>>

  • Educatieaanbod op maat bij voorstellingen:
    Lesbrieven, workshops, inleidingen, nagesprekken op maat. Seizoen 2019-2020: Bloedlink, Role Model, Zijlijn, What we leave behind en Immens.

Bekijk ook de website van DOX met het educatie-aanbod voor scholen en voor jongeren in Utrecht.