DIEHELEDING KOMT

livestream van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING

Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING deed de ultieme poging om antwoord te geven op allerlei vragen over seksuele verlangens met DIEHELEDING KOMT. De westerse mens lijkt geobsedeerd door de eindeloze gesprekken over beminnen en het verklaren ervan. In de vorm van een waanzinnige verzameling muziektracks reageerde DIEHELEDING op deze eeuwenoude verslaving.

Vanuit verschillende perspectieven werd je geconfronteerd met opwindende hiphop beats, intense scenes en videoclips die allemaal op hun eigen manier over het bedrijven van de liefde gingen. Eén van de inspiratiebronnen van het collectief was de filosoof Foucault: “We eisen dat seks de waarheid spreekt en we eisen dat het ons onze waarheid vertelt, of beter gezegd, de diep begraven waarheid over onszelf waarvan we denken dat we die onder in ons bewustzijn bezitten”. Geen enkele fantasie is te gek, of toch wel? Waar ligt jouw grens?

DIEHELEDING KOMT was op 14 en 15 augustus 2020 slechts tweemaal exclusief te zien in de vorm van een livestream. Een intieme livestream die je samen, maar ook alleen vanuit je slaapkamer, schuur of toilet, kon kijken

Credits

Concept: DIEHELEDING
Regie: Jip Vuik
Spel: Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva & Merel Pauw
Coproductie: DIEHELEDING, DOX & Theater Utrecht