Culturele Zondag - 12 maart

facetimen met Sokrates & openbare repetitie The Family

Dompel je onder in kunst & cultuur tijdens de komende Culturele Zondag. Theater Utrecht pakt zondag 12 maart stevig uit met een dubbel programma: de openbare repetitie van The Family en Facetimen met Sokrates: de eerste aflevering van ons nieuwe leesprogramma. Toegang is gratis.

Openbare repetitie The Family
In De Paardenkathedraal ben je zondag 12 maart van harte welkom bij een openbare repetitie van The Family. Regisseur Casper Vandeputte werkt met de acteurs en zijn artistieke team aan de eerste aflevering van deze vierdelige theaterserie. Ze hebben dan nog een paar dagen te gaan voor de allereerste voorstelling op vrijdag 17 maart. Betreed het huis van deze onalledaagse familie in een onalledaagse setting: zonder tribune, zonder coulissen, maar met een koelkast vol drankjes en een vaatwasser die staat te draaien. Het devies is: neem wat te eten mee, pak wat te drinken en nestel je op de bank bij The Family in wording.

Locatie: De Paardenkathedraal, Veeartsenijstraat 155, Utrecht
Tijd: om 13.00u, 14.00 u en 15.00 u (duur 45 min)
Entree: gratis
Lees hier mee over The Family

Facetimen met Sokrates – Theater Utrecht leest voor
Facetimen met Sokrates is de eerste aflevering van ons nieuwe leesprogramma. Acteurs lezen voor uit de canon van de wereldliteratuur, uit dat ene over het hoofd geziene pareltje of dat nieuwe, actuele meesterwerk. We lezen je voor, gewoon omdat we het mooi vinden, omdat we denken dat het nodig is, belangrijk en actueel. Of, zoals bij deze eerste aflevering, dat alles tegelijk. Met Facetimen met Sokrates sluiten we direct aan op het thema van deze culturele zondag: Uitgesproken Utrecht. Het woord centraal.

Acteurs Naomi Velissariou, Anne-Chris Schulting, Bright Omansa Richards en Claire Bender lezen een selectie uit de dialogen uit Plato’s ‘Politeia De ideale staat’. Gebruikmakend van een live videoverbinding lezen ze dialogen die de Griekse filosoof aan zijn leermeester Sokrates toeschreef. Samen gaan we de diepte in op zoek naar de betekenis van woorden als rechtvaardigheid, samenleving, kunst en democratie. De acteurs zijn verspreid over Galerie Kunstliefde, Winkel van Sinkel en het Stadhuisplein. Via een videoverbinding worden ze live verbonden met de hoofdlocatie in Het Utrechts Archief. Daar verschijnt de complete dialoog in zijn geheel op één groot scherm. Bovendien is alles via Facebook live stream overal te volgen, op je telefoon, thuis of elders in het land! Houd onze Facebookpagina de gaten!

Kom kijken en luisteren op een van de locaties of volg het thuis vanaf 13:00 uur live via je mobiel, tablet en computer op onze Facebook pagina

Hoofdlocatie: Het Utrechts Archief (Hamburgerstraat 28)
Leeslocaties: Stadhuisplein, Galerie Kunstliefde (Nobelstraat 12A) en Winkel van Sinkel (balzaal 1e verdieping, Oudegracht 158)
Tijden: 13:00-13:45 uur | 14:30-15:15 uur | 16:00-16:45 uur
Prijs: gratis

Kijk hier voor het gehele programma van deze Culturele Zondag