Sanne den Hartogh

Sanne den Hartogh

Ook te zien in:

The Family

- 2017

Sanne den Hartogh (1981) studeerde in 2004 af aan de Toneelschool van Amsterdam. Sinds zijn afstuderen speelde hij in vele theatervoorstellingen, films en tv-series. Hij speelde bij diverse gezelschappen als Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel, ZTHOLLANDIA, Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, Noord Nederlands Toneel, Ro Theater, Huis aan de Amstel, Teatro, NTGent, Toneelschuur en Toneelmakerij. Daarnaast maakte hij ook eigen producties zoals de muziekvoorstelling Meneer van Ooyen (2010), God zegen de greep (2012) en Deze show heet Arnhem (2013).

Van 2006 tot 2008 was hij vast verbonden aan NT Gent en te zien in regies van Johan Simons (Het leven een droom, Brandhaarden, Instinct), van Ivo van Hove (Opening Night) en Christof Marthaler (Seemansliedern).
In 2008 werd Sanne vast lid van het ensemble van Toneelgroep Oostpool in Arnhem en was hij tot 2012 te zien in Marcus Azzini’s voorstellingen als Wat het lichaam niet vergeet, Los en Er moet licht zijn. En in voorstellingen van Erik Whien (Zomergasten, Wachten op Godot, Till the fat lady sings, en Boiling Frog). In 2010 speelde hij de titelrol in Hamlet in regie van Marcus Azzini. En in 2011 de hoofdrol in Erik Whiens versie van De Misantroop. Ook was hij te zien in Erik Whiens succesvolle voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf? (2014).
Het jaar ervoor nam hij de rol van Happy Lowman over van Bart Slegers in Dood van een Handelsreiziger. Het was zijn eerste voorstelling in regie van Alize Zandwijk bij het Ro Theater. Daarna volgde de rol van Guido van Waveren in Zandwijks voorstelling Van Waveren (2015). In datzelfde jaar speelde hij Romeo in Lucas de Mans bewerking van Romeo en Julia bij het Zuidelijk Toneel, en in Casper Vandeputtes regie Summer of ’96 bij het Nationale Toneel. In 2016 ontving Sanne de nominatie voor de Louis d’Or voor zijn grote prestatie in De Wereldverbeteraar van Erik Whien bij De Toneelschuur.

The Family is Sannes eerste voorstelling bij Theater Utrecht, waar hij de rol speelde van Kil in deze 4-delige theaterserie. In het najaar van 2017 was hij ook te zien in de voorstelling Casino Nonstop, die de jonge regisseur Espen Hjort bij Theater Utrecht maakte.

Naast theater was Sanne ook te zien in Tv-series als A’dam – e.v.a. (seizoen 1 t/m 3), De Vloer op & De Vloer op Junior (2009 t/m 2013) en in diverse films als Sextet, de nationale bedverhalen van Eddy Terstall (2005), Julia’s hart van Peter de Baan (2008), De Storm van Ben Sombogaard (2009) en Mannenharten van Mark de Cloe (2012).