Theater Utrecht & DOX zoeken spelers (12-21 jaar)

vrijdag 13 januari 2017

Theater Utrecht & DOX zoeken spelers (12-21 jaar)
Voor bijzonder theaterproject over de Tweede Wereldoorlog

In het kader van Theater Na de Dam maken Theater Utrecht & DOX een voorstelling gebaseerd op verhalen over hoe de wereld er uitzag ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze voorstelling zal beginnen in de Stadsschouwburg Utrecht en via een theatrale route door de wijk Wittevrouwen eindigen in Theater De Paardenkathedraal.

Dit theaterproject bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je theaterles, verzamelen we informatie over de oorlog en interviewen we mensen die zijn opgegroeid in de periode 1940 – 1945, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Vervolgens maken we gebaseerd op dit onderzoek de voorstelling.

De voorstelling speelt tijdens Theater na De Dam, de theatermanifestatie in het kader van 4 mei. Vele andere theaters en gezelschappen in Nederland doen mee aan dit festival. Ook spelen we overdag op 5 mei tijdens Bevrijdingsfestival.

De onderzoeksrepetities en het houden van de interviews vinden plaats op zondagen: 19 en 26 maart en 2, 9 en 16 april van 13:00 – 17:00. Op 23 april is er een landelijke bijeenkomst van alle jongerenprojecten in Amsterdam. De repetities voor de voorstellingen vinden plaats van 24 april t/m 3 mei van 11:00 – 15:00 (de meivakantie) en de voorstellingen zijn op 4 en 5 mei.

Lijkt het je leuk mee te doen? En ben je tussen de 12 en 21 jaar? Je hebt geen theater of spel-ervaring nodig om mee te kunnen doen.

Geef je dan op bij Bo Hendriksen: [email protected] (vermeld je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer).

www.theaterutrecht.nl
www.wijzijndox.nl