Oproep: Heeft u verhalen over uw jeugd in '40-'45? Wij luisteren graag…

Voor een nieuw theaterproject in het kader van Theater Na de Dam zijn de Stadsschouwburg Utrecht en Theater Utrecht i.s.m. DOX op zoek naar verhalen van mensen die jong waren in de periode 1940 – 1945. We zoeken mensen die jongeren van nu willen vertellen over hoe hun leven als kind er in die tijd uit zag. Op zondag 26 maart en zondag 2 april zijn de speciale vertelbijeenkomsten, waar u met jongeren die de voorstelling gaan spelen in gesprek kunt gaan.

Utrechters
We zoeken mensen die in Utrecht woonden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, maar ook naar mensen die in een ander land zijn opgegroeid en verhalen kunnen vertellen vanuit een andere culturele achtergrond.

Verhalen en foto’s over de Tweede Wereldoorlog
Het thema van dit theaterproject is: de beïnvloeding van beeldvorming. Maar niet alleen verhalen die passen bij dit thema zijn welkom, ook andere (alledaagse) verhalen over hoe het was om jong te zijn en hoe de wereld eruit zag in de tijd van de Tweede Wereldoorlog verzamelen we graag. Of misschien heeft u nog brieven, foto’s of andere beelden uit die tijd die u met ons wilt delen. We zijn op zoek naar kleine en grote verhalen: alledaags, verdrietig, moedig of grappig.

Theatrale route in kader van Theater Na de Dam
Op basis van deze verhalen en ander materiaal wordt door een regisseur een theatrale route gemaakt die op 4 en 5 mei speelt in Utrecht. Deze route begint bij Stadsschouwburg Utrecht en loopt via de wijk Wittevrouwen om te eindigen bij Theater Utrecht in theater de Paardenkathedraal. Deze voorstelling wordt gemaakt in het kader van Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van de 4 mei herdenking en het Bevrijdingsfestival.

Data en informatie
Op zondag 26 maart en zondag 2 april zijn de speciale vertelbijeenkomsten, waar u met jongeren die de voorstelling gaan spelen in gesprek kunt gaan. Bent u geïnteresseerd om uw verhaal te delen op een van deze dagen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Hanna Jansen van Theater Utrecht via hanna@theaterutrecht.nl of bel haar do. of vr. op tel: 030 2737300 of 06 13067651.