Theater Utrecht wint publieksprijs Delftse Kijker 2016

donderdag 12 januari 2017

Dinsdag 10 januari ontvingen regisseur Thibaud Delpeut en acteur Peter Blok de toneelpublieksprijs De Delftse Kijker 2016. Het publiek van Theater de Veste verkoos Een soort Hades tot de beste toneelvoorstelling van theaterseizoen 2015-2016. De prijs, een Delfts-blauwe schaal ontworpen door de Delftse kunstenares Christina Linaris Coridou, werd na afloop van de voorstelling La Musica 2 overhandigd door het Vriendenbestuur van Theater de Veste.

Volgens het publiek van het Delftse theater is Een soort Hades een “heel indringend toneelstuk. Uitstekend gespeeld. Het raakte ons zeer.” Voor Delpeut is het de tweede prijs die hij ontvangt voor deze voorstelling. Eerder kreeg hij tijdens het Nederlands Theater Festival in september de Regieprijs 2016. Peter Blok werd al eerder in 2010 door het Delftse publiek beloond met de Delftse kijker voor zijn voorstelling Doek!
Met de Delftse publieksprijs spreekt het publiek van Theater De Veste zijn waardering uit voor de samenwerking tussen hen en Theater Utrecht. Een verbintenis die de komende jaren alleen maar hechter zal worden. Zie ook hier.