Bijzonder voorprogramma La Musica 2 in Theater de Veste

donderdag 05 januari 2017

Op dinsdag 10 januari organiseren we in samenwerking met Theater de Veste voor de eerste keer een bijzonder voorprogramma bij de voorstelling La Musica 2 in het Delftse theater. Het is een nieuwe stap in onze steeds hechtere samenwerking. Met dit verdiepingsprogramma met o.a. een diner en mini-colleges leggen we een verbinding tussen wetenschap, maatschappij en kunst.

Liefde, relaties en afscheid nemen is het grote thema van de voorstelling La Musica 2 waarmee Theater Utrecht momenteel door Nederland reist. In deze voorstelling – met topacteurs Peter Blok en Ariane Schluter – stelt schrijver Marguerite Duras de vraag of afscheid mogelijk is als je niet meer weet wat je ooit verbond. Of een allesomvattende liefde de pijn van een scheiding waard is en wanneer elkaar loslaten juist een voorwaarde is voor werkelijk samenzijn. Een zeer actueel thema in een tijd waarin vier op tien huwelijken strandt.

In navolging van de verdiepingsprogramma’s die we in ons eigen huis De Paardenkathedraal organiseren (de zogenaamde Wild Horses), presenteren we samen met Theater de Veste een bijzonder voorprogramma rond het thema van de voorstelling: liefde en relaties. Het vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling, van 18.00-20.00 uur.

Het programma bevat een tweegangen-diner waarbij regisseur Thibaud Delpeut en relatiemediator en scheidingsadvocate Philine Krans een mini-college geven over de liefde, relaties en afscheid nemen. Schrijver/performer Michiel Cox maakt persoonlijke, geschreven portretten van bezoekers en er wordt aan tafel gediscussieerd over enkele liefdesdilemma’s. De presentatie is in handen van acteur Daan van Bendegem van Theater Utrecht.

Kaarten voor het programma en de voorstelling op 10 januari zijn te bestellen via Theater de Veste