Wijkjury Utrecht bezoekt Quake

maandag 30 januari 2023

Vorige week bezocht Wijkjury Utrecht de voorstelling Quake! De jury kwam “positief overweldigd” de zaal uit.

Vorige week bezocht Wijkjury Utrecht de voorstelling Quake. De jury: “we kwamen positief overweldigd de zaal uit na een voorstelling waarin met dans, tekst, decor en kostuum wordt laten zien hoe ons verleden doorleeft in het heden. Wat betekent dat voor onze toekomst?”

Reacties van de juryleden

Esther: “Mooie voorstelling, teksten die me raakten en die tot nadenken stemmen en prachtige dans(ers), die heel goed op elkaar ingespeeld waren. De spiegel gaf een extra dimensie aan de voorstelling, heel bijzonder.”

Fatemeh: “Het was een prachtig voorstelling. Alles was met elkaar, de grote spiegel waar je alle acteurs in kon zien, de bijbehorende muziek en dans, vertellende feiten van vroeger tot heden, allemaal mooi. JUST WOW! Maar het is zeker dat we voor toekomst hoopvol zijn.”

Maria: “Ik vond het een mooie en krachtige voorstelling die enerzijds onthutst. Anderzijds bood de voorstelling ook hoop op verandering, er is altijd wel weer iets of iemand die een spreekwoordelijke steen in de vijver gooit en de boel weer opschudt en in beweging brengt. Ik vond het erg mooi hoe tijdloze existentiële vraagstukken gecombineerd zijn met actuele thema's. Er is goed nagedacht over kleurgebruik en choreografie. Eentonig geel en synchronische bewegingen in het begin, tot een kakofonie aan kleuren en uitspattende bewegingen op het eind Ik kon mijn ogen er niet van houden!”

Quake is nog te zien in Wageningen, Groningen en Amsterdam. Pak nu je kans!