Helen Kamperveen genomineerd voor de Colombina 2022

woensdag 22 juni 2022

Vandaag maakte de Nederlandse Toneeljury de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekend. Helen Kamperveen is genomineerd voor de Colombina voor haar rol in onze productie What is Love (regie Casper Vandeputte)!

De Nederlandse Toneeljury schrijft in haar juryrapport: “Trefzeker en ontroerend vertolkt Helen Kamperveen in What is Love de pijn van wat liefde en het gebrek daaraan is. Ze brengt haar teksten zonder poespas en gaat het dansante van de voorstelling met lef en verve aan. Uit alles in deze vertolking spreekt passie en loepzuiver vakmanschap, waarmee ze de voorstelling optilt en ook haar medespelers op sleeptouw neemt."

De uitreiking van de Toneelprijzen vindt plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival: het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op zondag 11 september 2022.

Lees hier het hele rapport:
De Nederlandse Toneeljury: “Helen Kamperveen speelt in What is Love een prachtige rol. Trefzeker en ontroerend vertolkt ze de pijn van wat liefde is en vooral wat gebrek aan zelfliefde kan betekenen. Ze brengt haar teksten zonder poespas, maar gaat de fysicaliteit en het dansante van de voorstelling met lef en verve aan. Tegelijkertijd weet ze in haar rol als weduwe gedoseerd, subtiel, genuanceerd en met een ontwapenende eerlijkheid het verdriet om het gebrek aan liefde te vertolken.   Helen Kamperveen heeft een indrukwekkende carrière, die inmiddels meer dan vier decennia omspant, in Nederland en in Suriname. Zij geeft verdieping aan elke karakterrol, zonder zichzelf als vrouw van kleur te verloochenen. Kamperveen houdt zich in What is Love virtuoos staande.   Uit alles in deze vertolking spreekt passie en loepzuiver vakmanschap, waarmee ze de voorstelling optilt en ook haar medespelers op sleeptouw neemt. Ze kan met recht een ‘grande dame’ genoemd worden van het Nederlandse theaterlandschap en is nog altijd een inspiratie voor velen. Met deze vertolking laat ze opnieuw zien dat die status volkomen terecht is.” Zie ook https://tf.nl/programma/helen-kamperveen/

Lees hier meer over alle andere nominaties: https://tf.nl/nominaties-vscd-toneelprijzen-2022-bekend/