DOX Club als vooronderzoek voor What is love

donderdag 25 november 2021

In de DOX Club CONNECTION met regisseur Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager wordt sinds september hard gewerkt met een groep jonge performers. De Club dient als vooronderzoek voor de nieuwe productie die Casper en Justin komend voorjaar maken bij Theater Utrecht en DOX: What is love.

In CONNECTION onderzoeken choreograaf Justin de Jager en regisseur Casper Vandeputte hoe hun werk met elkaar verbonden is en waar het elkaar kan versterken. Samen met de performers uit de DOX Club gaan ze in gesprek over waarom mensen verbindingen aangaan. Met elkaar, de wereld om ons heen of ons eigen lichaam. Bewegingstheater dat je meeneemt in een hypnotiserende trance.

What is love is een muzikale theater- en dansvoorstelling die in het voorjaar van 2022 te zien is in de theaters. Een tintelende uitwisseling over de liefde. In de voorstelling, waarin filosofie, psychologie en humor gelijk met elkaar opgaan, gaan Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager samen met een groep multitalenten – van jong tot oud – de liefde aan. Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, doen ze een poging de liefde te snappen. Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek, en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde. En als de woorden op zijn, wordt er gedanst.