Registraties Thibaud Delpeut te zien op Uitfeest 2021

dinsdag 17 augustus 2021

Tijdens het Utrechtse Uitfeest 2021 presenteert Theater Utrecht All Access – kosteloos exclusieve toegang tot de voorstellingsregistraties van Thibaud Delpeut's producties! Het hele Uitfeestweekend, van vrijdag 10 september 17.00 tot maandag 13 september 10.00, kijk je op deze pagina naar de filmregistratie(s) van jouw keuze.

Thibaud Delpeut (1978) is sinds september 2013 artistiek directeur van Theater Utrecht. Tijdens het Uitfeest kun je deze voorstellingen van hem terugzien: Caligula, Een soort Hades, Stad der Blinden, Westkaai, Hedda Gabler, Platonov en Thuislozen. In 2016 won Delpeut de Regieprijs voor de voorstelling Een soort Hades.

Delpeut is een sterk geëngageerde regisseur en combineert de verschillende canvassen: locatie, grote zaal en kleine zaal, naar smaak, vertelling en concept. In zijn werk confronteert hij zijn personages met zwarte humor met de gevolgen van hun keuzes. Steeds opnieuw staan zo de dilemma’s en de zoektocht naar zingeving van de individuele mens centraal. Met daarachter de vraag waarom de wereld is zoals zij is en waarom samenleven – zowel op het persoonlijke als het maatschappelijke vlak – vaak zo ingewikkeld is.