Al mijn zonen digitaal te zien

donderdag 30 juli 2015

In februari 2015 werd een crowdfundingsactie Zijn / Niet Zijn gestart met het doel belangrijke voorstellingen uit de TIN collectie te digitaliseren en te publiceren op de Theaterencyclopedie.

De actie was een groot succes: 120 donateurs brachten via Voordekunst.nl samen een bedrag van 17,290 euro bijeen: 115 % van het streefbedrag van 15.000 euro.

Particulieren, theaters, producenten, opleidingen, bedrijven en fondsen hebben hiermee gezamenlijk laten zien welk belang ze hechten aan de zichtbaarheid van de Nederlandse theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie.

Met de opbrengst zijn 36 video’s van unieke voorstellingen uit de rijke Theatercollectie internetklaar gemaakt, zodat deze voorstellingen voor iedereen te zien zijn op theaterencyclopedie.nl.

Eén van die video’s is van Al mijn zonen, de regie die Thibaud Delpeut in 2010 maakte bij Toneelgroep Amsterdam in coproductie met Toneelschuur Producties. Bekijk hier de video van Al mijn zonen. De volledige lijst van beschikbare video’s vind je hier.