Castellumverhalen - opening Castellum Hoge Woerd

woensdag 15 juli 2015

Ontdek de geschiedenis van Leidsche Rijn tijdens een theatrale route kris kras door het gloednieuwe Castellum Hoge Woerd. Speciaal voor de feestelijke openingsmaand van het gebouw maakt een bont gezelschap van Utrechtse toneelschrijvers, theatermakers en spelers deze theaterproductie aan de hand van verhalen van 3000 jaar geschiedenis van deze ‘nieuwe’ Vinex-wijk. Een van de makers/regisseurs die meewerkt aan dit project is Thibaud Delpeut, artistiek directeur en regisseur van Theater Utrecht.

Uit verhalen van stadsarcheoloog Erik Graafstal over 12 archeologische vondsten worden vijf unieke korte voorstellingen gemaakt, die samen een geheel vormen. Wie droeg ooit het gouden collier met stenen afkomstig uit India? En wie was Dhr. Utenham? En wat vertellen de resten van de neergestorte Juncker uit 1940 over de omgekomen Duitse piloot?

Ga op ontdekkingstocht in Castellum Hoge Woerd en leer in alle uithoeken van het gebouw de verhalen achter de archeologische vondsten kennen en kom meer te weten over de geschiedenis van dit bijzondere stadsdeel van Utrecht. Een unieke, compleet Utrechtse theaterproductie én de eerste samenwerking tussen Museum Hoge Woerd en Podium Hoge Woerd; de nieuwe bewoners van het Castellum.

Bekijk hier de speellijst.