Naomi Velissariou genomineerd voor Gieskes-Strijbis Podiumprijs

donderdag 25 juni 2020

Theatermaker Naomi Velissariou - die in de periode 2021-2024 structureel aan Theater Utrecht is verbonden - is genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020.

De Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Met het prijzengeld van € 60.000 per winnaar is het de grootste podiumprijs van het land. De winnaars mogen het bedrag naar eigen inzicht aanwenden ten behoeve van hun artistieke ontwikkeling. Op 7 september 2020 wordt de prijs uitgereikt aan de twee winnaars.

Behalve Naomi zijn ook nog Babs Gons, Tjon Rockon, BINKBEATS en Katja Heitmann genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020. De vijf genomineerden voor de Podiumprijs 2020 laten zien hoe rijkgeschakeerd, beweeglijk en relevant de podiumkunsten in Nederland op dit moment zijn. Deze kandidaten durven met bezieling tegen de stroom in te denken en te werken. Ze hebben al een indrukwekkende staat van dienst, maar weten binnen hun eigenzinnige oeuvre telkens nieuwe richtingen uit te slaan.

Zie ook >>>