Immens genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020

woensdag 10 juni 2020

Geweldig nieuws! Onze voorstelling Immens, geschreven door Casper Vandeputte en Vincent van der Valk is genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020! Een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling, geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche.

We hebben elkaar gevonden in onze liefde voor tekst. Op de toneelacademie schreef Casper Vandeputte als student een stuk over Nietzsche, gespeeld door Van der Valk. Van der Valk: „Dat beviel ons zo goed, dat we zeiden: daar moeten we nog eens wat mee. Vier jaar geleden was het zo ver. Toen zijn we samen gaan schrijven en is Fritz ontstaan” aldus Vandeputte en Van der Valk in een interview met NRC.

De winnaar van de Toneelschrijfprijs wordt in september bekend gemaakt tijdens Het TheaterFestival in België. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro, met als doel zijn schrijverschap te ontwikkelen.

Met De Toneelschrijfprijs willen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten het schrijven en opvoeren van toneelteksten onder de aandacht brengen en stimuleren. Zie http://taalunieversum.org/inhoud/toneelschrijfprijs