Voorstelling Daan van Bendegem in première

dinsdag 09 juni 2015

Vorig jaar liep de jonge acteur Daan van Bendegem stage bij ons in de voorstelling Phaedra, dit jaar dook hij opnieuw bij ons op in het verdiepingsprogramma Wild Horses en morgenavond gaat zijn nieuwste voorstelling in première in Het Huis Utrecht. De voorstelling draagt de titel: ’I used to love to look at the ocean, but now I don’t care if I ever see it again.’

De dansmarathons die gehouden werden tijdens de grote depressie in Amerika, gingen niet zozeer om de danskwaliteiten van de deelnemers, maar voornamelijk over hun uithoudingsvermogen. Ze dansten dag en nacht. Om de twee uur kregen ze tien minute pauze, om daarna weer zonder slaap en met beblaarde, bebloede voeten verder te gaan. Soms duurden deze wedstrijden wel drie maanden lang. De armen waren de deelnemers, de rijken de toeschouwers.

En nu, 75 jaar later, willen Joke en Daan dezelfde strijd aangaan in een avondvullende voorstelling om te kijken of zij ook het uiterste van hun lichaam kunnen eisen. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?

Deze coproductie met B12vzw, C-­‐mine cultuurcentrum, TAKT Dommelhof, HKU en Beste Buren wordt een muzikale, fysieke, zwartgallige, komische voorstelling.

Spel: Daan van Bendegem en Joke Emmers
Band: Thomas Hanenberg, Freek Rijna, Thijs van Gemert en Bart van Gemert
Eindregie: Vincent Rietveld
Productie: Elise Stepman

Coproductie met TAKT Dommelhof, Beste Buren, HKU, C-­‐mine cultuurcentrum

di 9 juni 20.00 uur try-out*
wo 10 juni 20.00 uur première*
do 11 juni 20.00 uur*
vr 12 juni 20.00 uur*
za 13 juni 14.00 uur*

reserveren: www.hku.nl/theateragenda

Het Huis Utrecht
Boorstraat 107
3513 SE Utrecht