De Paardenkathedraal open tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september vindt de 33e Open Monumentendag Utrecht plaats. Het thema dit jaar is ‘Kunst & Vermaak’. Ons eigen theater De Paardenkathedraal is deze dag opengesteld voor publiek tussen 12.00 en 16.00 uur (dit zijn aangepaste openingstijden). Neem een kijkje in dit bijzondere gebouw!

Er zijn deze dag bijna 80 monumenten geopend voor publiek, waaronder de Stadsschouwburg, het conservatorium, de Domtoren en een aantal spoorwegmonumenten.

Al sinds de oudheid vormen de Negen Muzen de inspiratie voor allerlei vormen van kunst en vermaak. In Utrecht zullen zij de bezoeker verleiden om monumenten van kunst en vermaak te bezoeken. Dat kunnen monumenten zijn die als zodanig zijn ontworpen, zoals de Stadsschouwburg en het conservatorium, maar ook monumenten die in de loop der jaren van functie zijn veranderd. Voorbeelden hiervan zijn de Westerkerk of Museum Speelklok in de eeuwenoude Buurkerk. In het kader van 175 jaar Utrecht Spoorstad is ook een aantal spoorwegmonumenten opengesteld, zoals De Inktpot maar ook spoorwegwerkplaatsen aan de Daalsedijk. Het programma omvat daarnaast veel extra activiteiten waaronder lezingen, themawandelingen, rondleidingen en muziek.

Het complete programma is te vinden op de website www.openmonumentendagutrecht.nl en in de speciale Monumentenkrant die vanaf 7 september in de stad wordt verspreid.