OPROEP: DONEER AAN HOS-ACTIE

Vorig jaar initieerden we bij onze voorstelling Thuislozen met Futurability en Stichting Rechtop voor het eerst een HOS-actie om Handdoeken, Onderbroeken en Sokken in te zamelen voor dak- en thuislozen in Utrecht. Het werd een groot succes (er waren meerdere karretjes nodig om alle tassen met gedoneerde spullen te vervoeren!). Dit jaar willen Fred van St. Rechtop en Futurability het nog groter aanpakken. Help mee en doneer voor de HOS-actie!

Tijdens de UIT-week wordt aan alle aankomende studenten gevraagd om een van de items (handdoeken, onderbroeken, sokken) mee te nemen voor hun toekomstige stadsgenoten. In ruil daarvoor krijgen zij een stadswandeling met een (ex)dakloze als gids om door hun ogen kennis te maken met hun nieuwe stad. Er wordt namelijk voldoende kleding gedoneerd, maar Handdoeken, Onderbroeken en Sokken zitten daar niet bij. Het is een basaal wezenlijk iets om je weer mens te voelen. Stichting Rechtop had een droom, Futurability kwam met een creatief idee om deze te verwezenlijken.

Wil je het HOS-project ondersteunen? Doneer dan jouw bijdrage aan Stichting Rechtop. De ondersteuning is bedoeld voor promotiemateriaal, logistieke kosten en vrijwilligersvergoedingen voor de gidsen.

Stichting Rechtop
NL 54 RABO 0316538892
Kenmerk: HOS

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fred Smit, Stichting rechtop, via [email protected]

Alvast enorm bedankt!