Theater Na de Dam

woensdag 15 april 2015

De jonge schrijver Rik van den Bos schreef in opdracht van de landelijke manifestatie Theater Na de Dam een nieuwe toneeltekst over de Tweede Wereldoorlog: In Vrede. Op 4 mei 21.00 uur presenteren acteurs
van Theater Utrecht in de Stadsschouwburg Utrecht deze door Thibaud Delpeut geënsceneerde nieuwe tekst. Op hetzelfde moment lezen acteurs van de grootste gezelschappen van het land het stuk. Zo is In Vrede gelijktijdig te horen in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Maastricht.

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generaties af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam wordt een in de jaren ‘60 bestaand gebruik om na de Dodenherdenking toepasselijke toneelteksten voor publiek te lezen opgepakt en groter doorgezet. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld.

Ma 4 mei | 21:00 uur | Stadsschouwburg Utrecht | tickets