Artistiek team

Carolina Bianchi is een in Amsterdam wonende Braziliaanse theatermaker, performer en schrijver. Haar werk beweegt tussen theater en performance, waarbij theorie en praktijk, en het persoonlijke en het politieke, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Haar voorstellingen vertrekken vanuit een perspectief van crisis en bespreken thema’s rond gender, seksueel geweld en (kunst)geschiedenis, niet zelden gebaseerd op persoonlijke en/of historische gebeurtenissen.

Casper Vandeputte is schrijver en regisseur en maakt levendige en maatschappelijk geëngageerde voorstellingen waarin hij altijd op zoek is naar vurige emotie, humor en ontroering. Met zijn transparante speelstijl en open blik weet hij de grote en moeilijke thema’s uit het leven bespreekbaar te maken. Hij werkt daarin net zo makkelijk aan een voorstelling over TBS en Woyzeck met de Van der Hoeven Kliniek als met de jonge meerstemmige generatie performers van DOX, het Utrechtse huis voor jonge performers uit subculturen.

Cherish Menzo is een performancemaker en choreograaf gevestigd in Amsterdam en Brussel. Haar werk focust zich voornamelijk op de transformatie van het (politieke) lichaam op het podium en in de ‘belichaming’ van verschillende fysieke beelden, die de schijnbare norm ter discussie stellen. In haar werk creëert ze een universum waarin het zwarte lichaam centraal staat. Menzo meandert hierbij tussen de nostalgie van de jaren ‘90 en ‘00 (hiphop, rapteksten, sci-fi, manga) en speculatieve toekomsten.

Floor Houwink ten Cate is regisseur en schrijver en maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film. In haar fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot menselijke schaal en onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties. Haar werk is politiek, bloedernstig en humoristisch tegelijkertijd.

Jaha Koo is een Zuid-Koreaanse theatermaker en componist die in Utrecht en Gent woont. In zijn werk onderzoekt hij de performativiteit van multimedia en brengt hij op ingenieuze wijze muziek, videomateriaal, tekst en installatie samen op het toneel. Zijn voorstellingen zijn doordrongen van politiek, geschiedenis en persoonlijke verhalen. Belangrijke thema’s in het werk van Koo zijn de clash tussen Oost en West, (de)kolonisatie en de impact daarvan op de persoonlijke levens van mensen.

Naomi Velissariou is een Grieks-Belgische regisseur, schrijver, acteur en performancekunstenaar met een fascinatie voor de vloeibaarheid van hedendaagse identiteit en de manier waarop deze wordt ingezet in de huidige beeldcultuur. Ze is de exponent van een generatie geëngageerde podiumkunstenaars en is niet bang om namens deze generatie op de barricades te staan. Velissariou maakt poëtische spektakels die het publiek overladen met genadeloze lyrics, snoeiharde beats en flitsende visuals.

Anne Breure is creatief directeur. In haar manier van leidinggeven vallen beleid, organisatie en artistieke zeggingskracht samen. Ze is initiatiefnemer van de Fair Practice Code en komt op voor de positie van de creatieve en culturele sector als co-voorzitter van Kunsten ‘92. Met haar visionaire perspectief bevraagt zij de structuren in de kunstsector en als bevlogen spreker is ze veelgevraagd panellid voor debatten over de rol van kunst in de maatschappij.

Vincent Wijlhuizen is een in Utrecht gewortelde dramaturg, programmeur en adviseur. Als kritisch denker beweegt hij tussen kunst, cultuur en maatschappij. Hij verbindt zijn lokaal engagement met uitgebreide ervaring en een groot netwerk in het internationale kunstveld. Bij TU faciliteert hij het gesprek tussen de verschillende huismakers en zorgt hij als bruggenbouwer voor onze nauwe verwevenheid met de stad. Naast zijn werk bij TU is hij directeur van What You See Festival.