Uitfeest 2019

bezoek de preview van Immens!

Zondag 15 september 2019 vond het Uitfeest plaats in Stadsschouwburg Utrecht van 11.00-18.00 uur. Samen met ons kon je het begin van een nieuw cultureel seizoen vieren en kon je je een dag lang laten verrassen, verbazen, meeslepen en inspireren. De Utrechtse theaters, festivals en theatermakers presenteerden zich met voorproefjes, korte voorstellingen en prikkelende activiteiten in alle hoeken en gaten van de Stadsschouwburg én op een buitenpodium. Het aanbod was voor alle leeftijden. Van filosofische beschouwingen vol humor tot oersterke verhalen. Van hippe urban moves tot dynamische fotochoreografie. Van beeldende installaties tot swingend muziektheater.

Theater Utrecht presenteerde tijdens het Uitfeest om 16:00u een preview van de Oerol-hit Immens, een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche: de filosoof met de hamer. Vanaf 11 september was deze voorstelling ook in de theaters te zien.

Acteur Vincent van der Valk kroop in de rol van Fritz, een funky straatmuzikant, een kritische predikant. Hij grapte met het publiek, hij zong, hij danste. Plots kwam zijn verbeelding tot leven en zong een 30-koppig koor zijn hartenkreten meerstemmig mee.

In de media
Credits

Tekst: Casper Vandeputte en Vincent van der Valk
Regie: Casper Vandeputte
Compositie en spel: Vincent van der Valk
Dramaturgie: Joris van der Meer
Arrangementen: Boudewijn Ruigrok
Dirigent: Ruben Smits

Actueel