Over de voorstelling

Zondag 15 september vindt het Uitfeest plaats in Stadsschouwburg Utrecht van 11.00-18.00 uur. Vier samen met ons het begin van een nieuw cultureel seizoen en laat je een dag lang verrassen, verbazen, meeslepen en inspireren. De Utrechtse theaters, festivals en theatermakers presenteren zich met voorproefjes, korte voorstellingen en prikkelende activiteiten in alle hoeken en gaten van de Stadsschouwburg én op een buitenpodium. Het aanbod is voor alle leeftijden. Van filosofische beschouwingen vol humor tot oersterke verhalen. Van hippe urban moves tot dynamische fotochoreografie. Van beeldende installaties tot swingend muziektheater.

Ben je erbij? Zet jezelf dan op aanwezig in het Facebook-evenement!

Theater Utrecht presenteert tijdens het Uitfeest om 16:00u een preview van de Oerol-hit Immens, een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche: de filosoof met de hamer. Vanaf 11 september is deze voorstelling weer in de theaters te zien.

Foto: Julian Maiwald
Foto: Julian Maiwald
Foto: Julian Maiwald

Acteur Vincent van der Valk kruipt in de rol van Fritz, een funky straatmuzikant, een kritische predikant. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. Plots komt zijn verbeelding tot leven en zingt een 30-koppig koor zijn hartenkreten meerstemmig mee. Kom naar Stadsschouwburg Utrecht, stel je eigen theater- en dansprogramma van de dag samen en kom zeker even langs bij de preview van Immens!

Wat, waar, wanneer?
Een blokkenschema met exacte tijden van het hele programma in de schouwburg vind je ter plekke, zodat je precies weet hoe laat je waar moet zijn. Je hebt geen entreebewijs nodig, maar de capaciteit is soms beperkt, dus wees op tijd! Tussendoor kun je genieten van diverse versnaperingen in Zindering of Mevr. Dudok.

Bij de informatiestand bij de entree staan bekwame adviseurs die je wegwijs kunnen maken in het programma en helpen bij de juiste keuzes. Smaken de voorproefjes naar meer? Koop dan meteen kaartjes, want alleen op 15 september ontvang je tot 25% korting op een mooie selectie voorstellingen die deze dag gepresenteerd worden.

Het volledige programma van het Uitfeest vind je op de website van Culturele Zondagen!

Credits

tekst: Casper Vandeputte en Vincent van der Valk
regie: Casper Vandeputte
compositie en spel: Vincent van der Valk
dramaturgie: Joris van der Meer
arrangementen: Boudewijn Ruigrok
dirigent: Ruben Smits

Lees meer