Claire Bender

Ook te zien in:

Westkaai

- 2016

Claire is geboren in Den Haag en begon hier op jonge leeftijd met het volgen van lessen bij Jeugdtheaterschool Rabarber. Op haar dertiende speelde zij mee in de voorstelling Blackbird van het Nationale Toneel onder regie van Maaike van Langen. Kort hierna had zij ook haar eerste filmervaring betreffende twee internationale docudrama’s voor het Nationaal Monument Kamp Vught onder regie van Tim Klok.

Na haar VWO te hebben afgerond werd Claire aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, waar zij inmiddels haar derde jaar volgt.

Ze was o.a. te zien in de speelfilm Lover of Loser geregisseerd door Dave Schram, speelde gastrollen in de tv-series Dokter Deen, Moordvrouw en Spangas, deed mee in een aantal afstudeerfilms en was afgelopen editie van het NFF te zien in een interactief filmproject van VPRO Dorst.

Op het ITs Festival 2014 speelde ze in de afstudeervoorstelling After the End onder regie van Merel Smitt. In 2015 is Claire bij Theater Utrecht te zien in Stad der blinden en Een soort Hades.