Over de voorstelling

Na de theatrale concerten, gebaseerd en geïnspireerd op het werk van Sarah Kane (2018) en Heiner Müller (2019), slaat de pop-up band PERMANENT DESTRUCTION in het najaar van 2020 een radicaal nieuwe weg in. In het sluitstuk van haar trilogie legt theatermaker en performer Naomi Velissariou alle maskers af en richt de blik naar binnen toe. Daar waar in de eerste twee albums The SK Concert en The HM Concert de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwen- & mannenhaat, haat voor het leven) en de ironie als stijlmiddel gold, is het derde album een poging om in alle eerlijkheid naar het leven te kijken.

De geboorte van haar eerste kind heeft de woorden ‘permanent’ en ‘destruction’ een andere betekenis gegeven voor leadzangeres Naomi Velissariou. Ze legt haar oude identiteit af om plaats te ruimen voor haar ware ik. Maar wat betekent het om publiekelijk tot inkeer te komen? Hoe kan je jezelf zijn in een wereld die is ingericht als open podium? Waar eindigt openhartigheid en begint ijdelheid? Is authenticiteit in een tijdperk van volgers niet gewoon een marketingstrategie? En zo ja, wat verkoopt die strategie dan? 

LIFE is een meedogenloze mix van de retestrakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s excessieve eerlijkheid naar zichzelf toe, een verklanking van haar nieuwe identiteit als moeder.

Credits

Concept, regie en tekst: Naomi Velissariou
Muziek: Joost Maaskant

Lees meer