#Open construction

Meer weten

Op Woensdag

29 nov
Utrecht 19:00 - 22:00
Tickets
6 dec
Utrecht 20:00 - 22:00
Tickets

elke woensdagavond de deuren open bij Theater Utrecht

Op Woensdag #7: De Gaza Monologen
Op Woensdag 29 november sluit Theater Utrecht zich aan bij het internationale initiatief om in verschillende theaters De Gaza Monologen van het ASHTAR Theatre op te voeren. De theatertekst, die het Palestijnse theatergezelschap in 2010 uitbracht, bestaat uit 31 getuigenissen van kinderen en jongeren die de oorlog in Gaza in 2008 en 2009 meemaakten. Nu het geweld in Gaza in alle hevigheid oplaait is de tekst nog even relevant als toen.

Met deze avond willen we ruimte creëren om invulling te geven aan alle gedeelde gevoelens van onmacht en (wan)hoop. Maar ook aan troost en kracht door in het theater samen te komen en uit te wisselen. Je kunt een kaartje reserveren als Luisteraar en als Voorlezer, en in geval van het laatste neemt regisseur Casper Vandeputte uiterlijk dinsdagmiddag via de mail contact met je op om samen een mooie tekst uit te kiezen. Deze actie is onderdeel van een internationaal initiatief dat als estafette van theater naar theater reist, om gezamenlijk aandacht te vragen voor de geweldsescalatie in Palestina en Israël, en aan te sluiten bij de wereldwijde roep om een staakt het vuren. Voor mensenrechten en solidariteit.

Deze Op Woensdag vindt plaats bij theater De Paardenkathedraal (Veeartsenijstraat 155). Om 19.00 start het programma, er zijn hapjes (maar geen daghap) en de bar blijft open tot 23.00. Meld je nu aan!

Op Woensdag #8: Nieuw Talent
Op Woensdag #8 op 6 december staat in het teken van nieuw en/of aanstormend onafhankelijk talent in Utrecht! In De Paardenkathedraal tonen drie makers hun werk in korte en langere presentaties. De makers zijn op zoek naar nieuw publiek én input voor hun werk. Naast de voorstellingen zullen we dus ook met elkaar in gesprek gaan over de maakprocessen en ontwikkeling ervan! Lars Koning is performancekunstenaar en de personages in zijn gedichten hunkeren naar intimiteit. Acteurs Emile en Jiska laten de schoonheid zien in iets wat vies is. Theatermaker Tim Schouten onderzoekt samen met het publiek of het mogelijk is om tegen alle polarisatie in de mens te zien in iedereen.

Deze Op Woensdag vindt plaats bij theater De Paardenkathedraal (Veeartsenijstraat 155). Om 19.00 staat de vegan daghap (EUR5,00) klaar, het gratis programma start om 20.00 en de bar blijft open tot 23.00. Meld je nu aan!






Theater Utrecht zet dit najaar elke woensdagavond haar (figuurlijke en letterlijke) deuren voor je open! Wij nodigen je van harte uit om aan te sluiten bij een van onze sessies, waarin we uitproberen, bevragen en op het spel zetten. Natuurlijk met een drankje in de hand en de bar open. Kom je ook?

Via werksessies, kijkjes achter de schermen en gesprekken met makers proberen we samen uit. We gaan in gesprek over welke verhalen we willen vertellen en hoe deze zich vervolgens vormen tot een voorstelling. Waarom is het belangrijk dat we deze verhalen een podium geven? Wat is de maatschappelijke relevantie en wat maak jij mee als bezoeker?

Praat, borrel en experimenteer met ons mee!

Op Woensdag is onderdeel van #openconstruction. We proberen antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, loopt dit najaar als een rode draad door alles wat we doen. We construeren en we deconstrueren. Niet achter de schermen, maar ervoor. Samen met jullie bouwen we aan ons ‘nieuwe verhaal’. Dat doen we met een gevuld najaarsprogramma in Utrecht.

We bespelen onze eigen De Paardenkathedraal maar duiken ook her en der op in de stad. Terugkerend onderdeel zijn onze sessies Op Woensdag. Daarnaast spelen we onze voorstellingen misschien wel net even op een andere manier dan je van ons gewend bent en maken we plaats voor jonge en nieuwe makers. We zijn #openconstruction! Tickets voor Op Woensdag is altijd gratis en op sommige woensdagen kun je aanschuiven voor een (gratis of betaalde) vegan daghap.