Maakweek Hedda Gabler 1-5 mrt

jonge theatermakers in spe maken eigen versie van Hedda Gabler

Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Een van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jonge theatermakers in spe van 16-25 jaar met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling en een eigen versie daarvan maken.

In een week tijd (1-5 maart) werken Debora Feenstra, Manuel Groothuysen, Ayrton Kirchner, Luna Kip, Tim Pieterson, Marlies Ruigrok en Isanne Yard aan een geheel eigen interpretatie van het stuk die als afsluiting gespeeld wordt in het decor van de voorstelling. Het eindresultaat is voor publiek zondag 5 maart te zien om 18.45 uur voorafgaand aan de voorstelling.

De Maakweek Hedda Gabler wordt gehouden rondom de nieuwe grote zaal productie van Theater Utrecht, die op vrijdag 3 maart in de Stadsschouwburg van Utrecht in première gaat. In de week van 1 t/m 5 maart nemen Theater Utrecht en DOX hun intrek in de Stadsschouwburg van Utrecht om intensief te werken aan de thematiek van Hedda Gabler. Masterclasses zijn er o.a. van Adelheid Roossen (Zina Platform / Female Economy), Hildegard Draaijer (artistiek leider DOX) en Joris van der Meer (Dramaturg Theater Utrecht).

Over Hedda Gabler: Hoe kan het dat een volledig geslaagd bestaan aanvoelt als een volslagen mislukking? De voorstelling gaat over een intense drang om een leven te leiden wat echt de moeite waard is. Over een maatschappij in de wurggreep van narcisme. Want wanneer is eigenliefde gezond en ongezond?

Credits

Makers: Debora Feenstra, Manuel Groothuysen, Ayrton Kirchner, Luna Kip, Tim Pieterson, Marlies Ruigrok, Isanne Yard