Wilbert Bulsink

Wilbert Bulsink

Wilbert Bulsink (1983) is componist, pianist en toetsenist. Hij studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Theo Loevendie, Daan Manneke en Wim Henderickx.

Als componist ontving hij opdrachten van Nederlandse ensembles en orkesten: onder meer ASKO|Schönberg, het Nieuw Ensemble, Looptail en het Nederlands Blazers Ensemble. Hij werkte samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Lucas Vis en Bas Wiegers. Samen met Thomas Myrmel maakte hij twee muziektheaterwerken: The Expected en Pigeonhouse. Daarnaast maakte hij muziektheater met het Rosa Ensemble.
In 2015 was hij componist-in-focus tijdens festival November Music in Den Bosch, waar onder meer het wereldberoemde Franse Quatuor Diotima een nieuw strijkkwartet van hem in première bracht. Bulsink speelt synthesizer en hammondorgel in bands als fSTARand en PumpOrgan. Hij maakt deel uit van het componistencollectief Monoták en van Splendor Amsterdam, een groep van vijftig musici die een oud badhuis omtoverde tot een podium voor alle soorten muziek.
Bulsink is docent compositie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

In 2014 componeerde hij de muziek voor Sarah Kane’s Crave voor Theater Utrecht/Rosa Ensemble en n 2016 componeert hij de muziek van La Musica 2 bij Theater Utrecht.