Ariane Schluter

Ariane Schluter

Ariane Schluter studeerde in 1989 af aan de Toneelacademie Maastricht en speelde sindsdien in vele toneelstukken en films.

Ze speelde bij Het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en De Mexicaanse Hond in o.a. Medea, Phèdre, Wees Ons Genadig, Strange Interlude, Tirza, Zwarte Pool, Zerline, Ultimo, Drie Zusters, Alleen voor jullie en De Ideale Man.

Haar eerste grote filmrol was in 1994 in 06 van Theo van Gogh. Andere grote filmrollen speelde ze in De Jurk, Kleine Teun en Ober van Alex van Warmerdam, in Terug Naar De Kust van Will Koopman, en in De Marathon van Diederick Koopal. In april 2014 kwam de film Lucia de B. van Paula van der Oest uit, waarin ze de titelrol speelt. In 2015 speelde ze de hoofdrol in de tiendelige politieserie NoordZuid van Paula van der Oest.

Ariane werd twee keer genomineerd voor een Theo d’Or voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rollen in Medea en Zerline en ontving de prijs voor haar rollen in Eden en Strange Interlude.

In 2016 is zij voor het eerst bij Theater Utrecht te zien in La Musica 2 van Margueritte Duras in de regie van Thibaud Delpeut.