Over de voorstelling

Op 7 april 2019 was tijdens Festival Tweetakt Het Filiaal theatermakers te gast in De Paardenkathedraal met de voorstelling ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw. Een theatervoorstelling gebaseerd op het waargebeurde indianenverhaal van Ishi (de laatste Yahi-indiaan) en op boeken van boswachter Peter Wohlleben en dierenarts Charles Foster.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár sijpelt de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Wat doe je dan? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo’n ontzettend lieve en beschaafde man is.

ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat de theatermakers van Het Filiaal anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Een verhaal over omgaan met elkaar en omgaan met je omgeving. Over dieren en de natuur. Over wat er gebeurd als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef de tekst die door acteurs Mirthe Klieverik en Hok Tan werd gespeeld en verteld. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er liedjes met Braziliaanse invloeden bij, die ze ook zelf ten gehore brengt.

Credits

regie & tekst Monique Corvers
compositie & zang Jasmin Gody
beeld & projectie Ramses Graus
spel Mirthe Klieverik en Hok Tan
kostuums Lisa Louwer
toneelbeeld Jan van Hoof
lichtontwerp Richard Bron
regie assistent Joy Slaats

Lees meer