Guy Clemens

Guy Clemens

Ook te zien in:

Guy Clemens is een acteur pur sang en schittert al jaren in het theater en op televisie. Na zijn studie aan de Theaterschool in Amsterdam (2006) speelde hij bij het Zuidelijk Toneel in De tirannie van de tijd, Walhalla, Oblomov en later in Julius Caesar. Ook speelde hij bij Het Toneel Speelt in voorstellingen als De Geschiedenis van de Famlie Avenier deel 1 t/m 4, Op hoop van zegen, Truckstop en Familie.

Guy speelde ook in enkele Bellevue-lunchvoorstellingen, zoals In Ademnood Richting de Dood, Van Alle Tijden, Morgen doe ik het en Oorlog. In de zomer van 2010 vertolkte Guy één van de hoofdrollen in de succesvolle voorstelling Richard III van Orkater. In 2011 speelde Guy in de musical Toon, over het leven van Toon Hermans en in de voorstelling Hartfalen van Orkater. Daarna was hij te zien in de herneming van de succesvoorstelling Cloaca van Hummelinck Stuurman. Hij speelde de hoofdrol in de voorstellingen Terug naar Toen en Kunsthart van Mugmetdegoudentand. Voor deze rol werd hij in 2015 genomineerd voor de Louis D’or.

In 2015 was Guy voor het eerst te zien bij Theater Utrecht in de voorstelling Een soort Hades. In 2017 speelde hij de rol van Jurgen Tesman in Hedda Gabler in regie van Thibaud Delpeut.

Naast zijn theaterwerk speelt hij ook in diverse films en televisieseries als Onder Ons, Toren C, De Troon, Levenslied, Van God Los en in ’T Schaep Ahoy. Ook zagen we Guy in Het Klokhuis, De Prooi, en Jeuk. In 2016 speelde hij sterke hoofdrollen in de series Land Van Lubbers en De Zaak Menten. In 2017 was hij te zien in één van de hoofdrollen in de VPRO serie De Maatschap over een advocatenfamilie. Ook was hij te zien in de serie Mannentester naar het gelijknamige boek van Heleen van Rooijen.

Lees meer over Guy op zijn eigen website.