Over de voorstelling

De Kleine Zeemeermin (8+) is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor de hele familie. Duik samen in de onderwaterwereld van Annebel en haar vrienden! In zijn beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. In de eigentijdse bewerking van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel. Ze ontmoet de meest wonderlijke wezens en beleeft allerlei avonturen. Maak net als Annebel kennis met Mattie, de Zeekoning, de prins genaamd Prins, Kwallie, Puffer, Mimi Jabila, TAFKAM (The Artist Formerly Known As Moby) en natuurlijk de Zeeheks! Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins? De Kleine Zeemeermin is een speciale familievoorstelling van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en gaat 21 december 2021 in première. Landelijke tournee 12 december tot en met februari 2022.

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Open Repetities
Wil jij zien hoe de repetities van zo'n grote, ingewikkelde voorstelling in hun werk gaan? Tijdens de repetitieperiode gooien we elke donderdagmiddag de deuren van ons theater open! Je krijgt een inleiding, bekijkt delen van de repetities, en kunt de vragen stellen die je altijd al had. Deze open repetities zijn (net als de voorstelling zelf) geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook hartstikke interessant voor volwassenen! Kom je langs? Bestel dan hier per persoon een gratis kaartje zodat we weten dat we je  kunnen verwachten. 

Foto: Benning & Gladkova
Foto: Benning & Gladkova
Foto: Benning & Gladkova

Familievoorstelling
De Kleine Zeemeermin is de allereerste familievoorstelling van Theater Utrecht en regisseur Thibaud Delpeut: “In De Kleine Zeemeermin herken ik het verlangen naar de wereld van anderen en de bereidheid om meer en meer op te offeren om er maar bij te horen. Ook voel ik me thuis in de fantasie, in de veelheid aan beelden, kleuren en geluiden die Andersen in zijn verhaal beschrijft. In hun fantasie kunnen kinderen alles tegelijk zijn, zowel mens als vis. Pas later leren we dat fantasie slechts fantasie is en dat we moeten kiezen. Maar wat als dat soort keuzes niet bij je passen, niet uit jou komen? Wat als je toch mens én vis wil zijn?”

Onderwaterwereld
Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water. De nieuwe composities en liedjes voor De Kleine Zeemeermin zijn geïnspireerd door de weelderige orkestrale arrangementen van grootheden als Nat King Cole tot moderne ballads van bijvoorbeeld Ariana Grande.

Credits

Tekst, regie en orchestratie: Thibaud Delpeut
Compositie: Dries Bijlsma
Liedteksten: Guus van der Steen
Decorontwerp: Dieuweke van Reij
Kostuumontwerp: Dymph Boss
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Geluidsontwerp: Sander van der Werff
Dramaturgie: Joris van der Meer
Video compositing: Hendrik Walther
Interaction designer: Daan Gijzen
Video-ontwerp en animatie: Tom Jager en Huig van den Hoofdakker
Regieassistentie: Jip Vuik
Cast: Annebel Overbeeke en Charmaine Charlemagne e.a.

Een productie van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht.

Lees meer