Martijn Nieuwerf

Martijn Nieuwerf

Ook te zien in:

Caligula

- 2014

Martijn Nieuwerf (Cherea) is in 1990 een van de oprichters van toneelgezelschap ’t Barre Land. Met dat gezelschap maakte hij meer dan 50 voorstellingen, waaronder Hamlet, Faust Twee, Hoofd zonder wereld, Torquato Tasso, Langs de grote weg en De laatste dagen der mensheid, waarvoor hij in 2009 werd genomineerd voor de Arlecchino.

Sinds zijn afstuderen aan de Toneelschool van Amsterdam (1994) werkte Martijn ook met oa. Toneelgroep Amsterdam, Fact, Henk van Ulsen, Tevengebroed, Jan Ritsema, Marijke Schermer, Oerol, Maatschappij Discordia, STAN en Orkater.

Op televisie is Martijn (na zijn debuut op 13-jarige leeftijd in de Zevensprong) te zien in tv-series als A’DAM - E.V.A., Doris, Sorry Minister en Doctor Cheezy. Ook speelt hij een vaste rol als Officier van Justitie Jens Bols in Flikken Maastricht. Ook is hij te zien in o.a. de tv-films Op Zee, Nooit te oud en Het Ravijn. In de bioscoop was Martijn o.a. te zien in De gelukkige huisvrouw, Sonny Boy, Gooische Vrouwen, Tiramisu, Wolfsbergen en 06/05.

Bij zijn afstuderen ontving Martijn de Top Naeff Prijs; voor zijn spel in de speelfilm Linoleum (2008) van Marcel Visbeen werd hij op het van Los Angeles International Film Festival bekroond met de prijs voor de beste bijrolacteur. In 2014 werd hij gelauwerd met een Arlecchino voor beste mannelijke bijrol voor zijn aandeel in Caligula van De Utrechtse Spelen.