Open construction

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen hard aan de slag geweest met de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, krijgt dit najaar invulling. We bevragen alles. Niets is zeker. Niets is een gegeven. Maar een ding ontdekken we steeds opnieuw en weten we wel zeker; de kracht van theater. En de noodzaak om het te hebben over waar we het (te) vaak niet over hebben. Om stemmen en verhalen die niet gehoord worden naar het podium te brengen. Om urgente thema’s op de agenda te zetten en daarmee het theater te vullen.

We gaan het onderzoek niet achter de schermen aan, maar ervoor. Samen met jullie bouwen we aan ons ‘nieuwe verhaal’. Dat doen we met een najaar vol voorstellingen en momenten waarop we deuren openzetten voor experiment en gesprek in Utrecht. Bijvoorbeeld via de wekelijkse open sessies 'Op Woensdag', of door jonge en nieuwe makers uit te nodigen via verschillende open calls.

We bespelen onze eigen De Paardenkathedraal maar duiken ook her en der op in de stad. We bevragen, zetten op het spel en breken met bestaande ideeën. We nemen je mee en nodigen je graag uit er onderdeel van te zijn. Maar dan wel met de bar open en een drankje in de hand.

Doe je mee?

Een overzicht van alle activiteiten vind je hier!