Open call voor makers en creatieve denkers

De deadline van de open call is op 21 februari 2021 verstreken. We hebben maar liefst 140 aanmeldingen ontvangen en er is inmiddels een selectie gemaakt. Kijk hier voor meer info over ons Innovation:Lab. Volg het lab via Instagram of meld je aan voor onze updates per mail.

For English, click here.

Hoe ziet de mensheid er over tien of honderd jaar uit? Hoe ziet het theater van morgen eruit? Welke rol zal technologie daarin spelen? Veel kunstvormen hebben een verhaal in zich, maar de vormen waarmee we die verhalen vertellen komen steeds verder af te staan van de complexiteit van de wereld waarin we leven. Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag? Naar die vraag willen we samen met andere creatieven in ons nieuwe interdisciplinaire onderzoekslab artistiek en technologisch onderzoek doen. Innovatie, co-creatie en inclusiviteit staan daarbij voorop.

Daarom zijn we op zoek naar jou: makers, denkers en creatieven binnen de kunstsector én daarbuiten.

Dus kom je uit de hoek van theater, muziek, kunst, performance, spoken word of nieuwe media? Of kom je uit de game industrie, het maatschappelijke domein, het onderwijs, de wetenschap, de technologische sector (denk aan: 3D engineer of programmeur)? Heb je urgente verhalen te vertellen over de samenleving van morgen? Heb je een goed idee over hoe je dat kan uitvoeren en wil je meebouwen aan het theater van de toekomst? Wij bieden een platform om jouw idee mogelijk te maken.

In ons interdisciplinaire onderzoekslab bouwen we de komende jaren samen aan het theater van morgen. We zoeken naar nieuwe verhalen en nieuwe vormen. We verkennen de nieuwste mogelijkheden op het vlak van licht, geluid, muziek, video en andere technologieën. We leggen verbindingen met verschillende sectoren, zoals de gaming industrie, waarmee we experimenteren met mixed-reality technieken, vertellende audiotours, installatief werk en andere innovatieve vertelvormen. Het platform wordt geleid door Thibaud Delpeut (regisseur en artistiek directeur) en Abdelhadi Baaddi (beatboxer, danser, zanger, acteur, theatermaker).

Interesse?
Stuur je idee op aan de hand van een filmpje (max 3 min.) of een korte pitch op papier samen met je cv. Daarin moet in elk geval staan wat je wilt onderzoeken en hoe je dat van plan bent, welke disciplines/platforms je voor ogen hebt, en hoe jij denkt dat jij of jouw idee bijdrage zal leveren aan de manier waarop we theater in de toekomst zullen beleven. We bieden jou de tijd, ruimte, middelen en tools om, samen met een multidisciplinair team, jouw idee te transformeren in een concept en prototype. Ook is er een vergoeding beschikbaar. We nodigen de twintig beste ideeën uit om live te komen toelichten en uitwerken. Van die twintig uitgewerkte ideeën selecteren wij er tien die we zullen ontwikkelen naar een concept en prototype. Dit ontwikkelen gebeurt in drie weken tijd, in de periode maart-augustus. Vijf van die concepten worden uiteindelijk doorontwikkeld tot een kleinschalige experience met publiek na de zomer van 2021.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Abdelhadi Baaddi via [email protected]

Aanmelding
Deadline 21 februari 2021
Video of op papier (max 400 woorden)
Inclusief CV
Stuur naar: [email protected]

Planning
Live toelichting en uitwerking: maart 2021 (1 à 2 dagen)
Ontwikkeling concept en protoype: 3 weken in de periode maart t/m augustus 2021
Ontwikkeling en uitvoering experience: september t/m november 2021
Beschikbaarheid in overleg en afhankelijk van de complexiteit van je idee.

Illustratie: Richard Raaphorst