Oproep: Theater Na de Dam

Theater Utrecht, DOX en Stadsschouwburg Utrecht zoeken mensen die in gesprek willen gaan over het thema herdenken in het kader van Theater Na de Dam. Hiervoor vindt een speciale vertelbijeenkomst plaats zondag 25 maart in De Paardenkathedraal Utrecht. Doe je mee?

In het kader van de herdenking en bevrijding van WOII vindt er jaarlijks op 3 en 4 mei een groot landelijk theaterevenement plaats met de titel Theater na de Dam. Een onderdeel daarvan is een theaterproject met jongeren tussen de 12 en 23 jaar die onder begeleiding van een professionele theatermaker een voorstelling maken.

Het thema van deze jongerenvoorstelling is:
Waarom herdenken we? Wat is de betekenis en de waarde van herdenken en van vrijheid?
We willen graag met verschillende mensen in gesprek gaan over dit onderwerp, mensen met verschillende leeftijden en achtergronden, en met ouderen die de oorlog daadwerkelijk hebben meegemaakt of met familieleden aan wie deze verhalen zijn doorgegeven. We zijn benieuwd hoe belangrijk herdenken voor verschillende mensen is en wat er wordt herdacht. We zijn op zoek naar kleine en grote verhalen: alledaags, verdrietig, moedig of grappig. 

Op basis van deze verhalen en ander materiaal gaan de 15 jongeren hun voorstelling maken die op 3 en 4 mei speelt in de Stadsschouwburg in Utrecht. Op zondag 25 maart organiseren wij een gespreksbijeenkomst van 14:30 tot 17h00 in ons eigen theater de Paardenkathedraal in Utrecht, Veeartsenijstraat 155 Utrecht. We nodigen iedereen van harte uit om daar met jongeren die de voorstelling gaan spelen in gesprek te gaan!

Wil je je opgeven, je verhaal te delen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anna Huizing van Theater Utrecht via anna@theaterutrecht.nl of bel haar op tel: 030-2737304.

Ben je erbij? Laat het je vrienden weten via het Facebook-evenement en nodig hen ook uit!