Vacature stageplaats marketing & communicatie

Vanaf september is de afdeling marketing & communicatie op zoek naar een nieuw lid van het team. Wie komt er bij ons zijn of haar stage vervullen? Reageren kan tot 1 augustus!

Functieomschrijving
Onder begeleiding van onze afdeling – bestaande uit hoofd marketing Pieta Koopman en Dagmar Bokma – draag je bij aan een optimale promotie van de voorstellingen en programma’s die Theater Utrecht maakt. Aan de hand van gezamenlijk geformuleerde leerdoelen stellen we een aantal kerntaken op waar je zelfstandig mee aan de slag gaat.

Het gaat o.a. om:
• Het samen met de afdeling ontwerpen van communicatieplannen rondom voorstellingen;
• Het vaststellen en benaderen van specifieke doelgroepen die aansluiten bij de inhoud van de voorstellingen;
• Het maken van een social media planning en het ontwikkelen van content;
• Contact leggen en onderhouden met de theaters en festivals in het land om met de collega’s aldaar voor de promotie van onze voorstellingen in hun stad en regio;
• Ondersteunen bij het produceren en distribueren van print, audiovisuele middelen;
• Het schrijven van teksten voor o.a. website, social media en acties;
• Het uitdenken en verzorgen van publieksevenementen rondom de voorstellingen;
• Algemene ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling.

Profiel
We zoeken een ‘stevige’ stagiair(e) die actief deel uitmaakt van het team. Je bent leergierig en proactief, sociaal en flexibel, je schrijft vlot, foutloos en wervend en bent een goede beller. We zoeken naar die ene stagiair(e) van goud die een onuitwisbare indruk achterlaat en die we nooit meer kwijt willen. Liefst woon je in of dichtbij Utrecht en ben je bereid om af en toe ook ’s avonds of in het weekend te werken.

We bieden
Een inspirerende stageplek bij een gezelschap dat volop in ontwikkeling is, gebaseerd op een helder geformuleerde missie en visie voortbouwend aan heldere identiteit. Een klein en hecht team dat bevlogen is en hard werkt en graag hun kennis deelt met jou.

Periode
Je bent vanaf september 2017 gedurende 5 à 6 maanden voor in elk geval 4 dagen per week beschikbaar. De exacte periode is bespreekbaar, in overleg is ook een meer theoretische stage-opdracht bespreekbaar.

Interesse?
Stuur vóór 1 augustus je CV en motivatie naar:
Pieta Koopman, hoofd marketing, communicatie & sales: pr@theaterutrecht.nl / 030 – 2737303.

Over Theater Utrecht
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. We brengen hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur, en zet die naar eigen hand in uitdagende en betrokken voorstellingen met een sterk muzikaal karakter. Vanuit de kernwaarden verbeelding, verdieping en verbinding zijn we op zoek naar theatrale antwoorden op de fundamentele vragen die mensen stellen over deze tijd en onze samenleving. We zien het theater als de meest geschikte plek om vrij te kunnen denken en om samen met ons publiek te durven dromen over de wereld van morgen.

Ons eigen theater De Paardenkathedraal in Utrecht is onze thuisbasis. Daarnaast bespelen we de grote- en middenzalen in het hele land. Ook staan we incidenteel op locaties en festivals en organiseren we tal van theatrale activiteiten samen met ons publiek en partners. Die variëren van lees- en theaterfeuilletons tot ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst (Wild Horses), en van openbare repetities tot voorstellingen met scholieren in de klas. Sinds september 2013 staat het gezelschap onder leiding van artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen. Zie www.theaterutrecht.nl voor meer informatie.

Producties in stageperiode
In de tweede helft van 2017 en begin 2018 staan de volgende producties op het programma: Casino Nonstop, de eerste avondvullende voorstelling van de jonge regisseur Espen Hjort. Een muzikale rollercoaster over de dromer / ondernemer / kunstenaar / vluchteling Max Lefko, gespeeld door Sanne den Hartogh. Goat Song, een poetische performance zonder woorden over een mens die geen mens meer wil zijn, maar misschien wel een geit. Tsjechov’s klassieker Platonov in de regie van Thibaud Delpeut, met in de hoofdrol Arlecchino-winnaar Vincent van der Valk. The Bright Side Of Life i.s.m. New Dutch Connections, een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. In de zomer van 2018 is Theater Utrecht vertegenwoordigd op theaterfestivals SPRING en Oerol met een nieuwe voorstelling van theatermaker Naomi Velissariou. Bekijk hier alle voorstellingen.