Jonge makers bij Theater Utrecht

dinsdag 02 februari 2016

Theater Utrecht investeert in talentontwikkeling. We gaan langlopende trajecten en verbintenissen met jonge theatermakers aan en bieden talent de mogelijkheid zich onder de paraplu van het gezelschap verder te ontwikkelen. We stellen graag twee van deze makers voor:

Daan van Bendegem

Van Bendegem geldt als opvallend talent dat furore maakte met sterk autobiografische voorstellingen. Hij zal de komende jaren twee producties en een regie maken, deels in samenwerking met de acteursopleiding van de HKU. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van zijn regie kwaliteiten. Allereerst is hij te zien met een solovoorstelling die exclusief in De Paardenkathedraal wordt opgevoerd.

De teloorgang van een ongekroonde idealist | maart 2016
In een kleine ruimte, omringd door glas, tentoongesteld bijna, zien we Shakespeare’s beroemdste personage Hamlet in gesprek met zijn psychiater. De arts probeert Hamlet te begrijpen en wil weten wat er omgaat in zijn hoofd. Maar Hamlet raaskalt, dreigt met radicale daden en lijkt zijn vertrouweling te willen provoceren en tarten. Lees meer…

Davy Pieters

Het beeldende, fysieke theater van Davy Pieters vindt inspiratie in o.m. games, social media, reclame, strips, martial arts en beeldende kunst. In haar ‘cutting edge’ voorstellingen (The truth about Kate werd geselecteerd voor TF1) onderzoekt zij de toekomstige westerse mens. In de zomer van 2016 regisseert Pieters haar eerste locatievoorstelling Re-enactment of the Now.

Re-enactment of the Now | mei 2016
De focus in deze filmische locatievoorstelling ligt op de dreigende klimaatsverandering. Het stijgen van de zeespiegel, de opwarming van de aarde, het uitsterven van diersoorten. Hoe komt het dat we deze ogenschijnlijk evidente waarschuwingen niet in acht nemen en niet wèrkelijk iets veranderen aan de manier waarop we leven? Hoe zullen we straks op terugkijken op deze tijd? Lees meer…