NKK NXT te gast in De Paardenkathedraal

maandag 07 juni 2021

NKK NXT is het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, waar Theater Utrecht en Naomi Velissariou mee gaan samenwerken in 2023. Zij zijn binnenkort te gast in ons huistheater De Paardenkathedraal met hun nieuwe programma BLOOM – a Sequence of Gatherings.

NKK NXT 20/21 (Immix), de vierde jaargang van het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor, gaat op zoek naar de betekenis van samenkomen in deze nieuwe voorstelling. Bedacht en ontwikkeld in een wereld die op slot zit, vol met online meetings, wars van fysiek contact, onderzoeken ze die nieuwe kunst van samenkomen.

Hoe kunnen we samenkomen terwijl we fysiek van elkaar zijn verwijderd? NKK NXT 20/21 – Immix (Engels voor mengen) ontwikkelde een grensverleggende voorstelling die de fysieke aanwezigheid afzet tegen digitale distantie, in een zoektocht naar de toekomst van koormuziek. Uitgevoerd in een hybride vorm, zowel live in De Paardenkathedraal als online via livestream, construeren en deconstrueren de zangers taal, klank en een nieuwe realiteit. De digitale wereld wordt vermengd met de fysieke ruimte, en weerspiegelt zo in een eindeloze beweging de echte wereld op het scherm.

zaterdag 26 juni om 16:00 en 20:00; zondag 27 juni om 16:00

Tickets en meer info via NKK: https://www.nederlandskamerkoor.nl/concertenreeks/nkk-nxt-bloom/.