Een soort Hades do 1 juli te zien op tv bij NPO Start

dinsdag 15 juni 2021

De voorstelling Een soort Hades die regisseur Thibaud Delpeut in 2015 bij Theater Utrecht maakte en waarvoor hij de Regieprijs won, is donderdag 1 juli om 20.30 uur te zien op tv, bij NPO 2 Extra. Het stuk schetst een scherp, menselijk portret over het leven van een grote groep patiënten, hun familieleden, de artsen en verzorgers in een psychiatrische inrichting.

Voorzien van zijn kenmerkende muzikale handschrift maakte regisseur Thibaud Delpeut een intieme en humorvolle voorstelling voor een groot ensemble van topacteurs. De voorstelling werd in 2016 door het Nederlands Theater Festival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het seizoen.

De Nederlandse Toneeljury over Een soort Hades: “In regie van Thibaud Delpeut zien we een soort hiernamaals waarin we stelselmatig onze gektes doorleven. Her en der verspreid over het toneel vinden de kleine en grote, menselijke drama’s plaats, soms absurd en innemend, maar ook diep tragisch. De regie slingert je heen en weer tussen sketches en verhalen die pijn doen en ontregelen omdat je niet kunt uitvinden wat waar is, terwijl het leed diep is. De transparante enscenering en het enorm goede spel van het ensemble vormen een zeer gelaagd geheel.”

In het kader van het cultuurprogramma heeft de NPO het grootste podium van Nederland geopend, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wilt missen.

Kijken?
Donderdag 1 juli om 20.30 uur
Op NPO 2 Extra via kanaal 222 (Ziggo), kanaal 88 (KPN, Telfort) of online via NPO Start

Terug te kijken vanaf 2 juli via NPO Start.