We dromen de zalen vol, de belofte van een lege zaal

donderdag 28 januari 2021

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat per vandaag sectorbreed wordt verspreid.

400 culturele instellingen dromen de zalen alweer vol en hebben daarom samengewerkt aan een boodschap aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.

‘’Wij zijn klaar om te spelen. Wij wachten - met u - op de rook.’’

Videokunstwerk DE BELOFTE (geschreven door Jan Beuving) gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 culturele instellingen kijken uit naar dat moment. In dit videokunstwerk spreken Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) de hoopvolle woorden uit onder begeleiding van danser Uri Eugenio (dansgezelschap LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Op 4 vleugels spelen zij een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

De sector belooft alvast 400 kaarten voor bezoekers te reserveren. Zodra de deuren weer geopend zijn, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl.