#Open construction

Meer weten

De Warme Winkel in De Paardenkathedraal

woensdag 24 juni 2015

Op 24, 26, 27 en 28 juni zijn onze Utrechtse collega’s van De Warme Winkel te gast in ons Theater De Paardenkathedraal met hun nieuwe voorstelling ‘De Lady Macbeth uit het district Mtsensk’. Deze beroemde novelle van Nikolaj Leskov uit 1865 verhaalt van de onstuimige Katarina Ljwowna: hoe zij zich uit liefde voor haar Sergej in het verderf stortte en zo aan haar verveling wist te ontsnappen. Die écht Russische verveling…

Deze voorstelling is geregisseerd door Jeroen De Man en valt binnen ‘russisch roulette’, een serie ouvrestukken waarin de warme winkel het leven en werk van Russische kunstenaars tegen het canvas van het heden smijt.

De Hotshop is een paraplu waaronder De Warme Winkel voorstellingen van verse theatertalenten presenteert, die links of rechtsom in samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan. De leden van de theatergroep zijn betrokken bij veel projecten op toneelscholen en willen de studenten ook na het afstuderen graag verder helpen.

credits
spel en concept Anne Fé de Boer, Nona Buhrs, Sara Haeck, Jonas de Vuyst en Scarlet Tummers regie Jeroen De Man technische coördinatie HP Hulscher techniek Babette Poncelet productie coördinatie Carry Hendriks productie Charlotte Sickler (stage)

De voorstelling werd in 2014 gemaakt aan het RITS in Brussel.

Speellijst