#Open construction

Meer weten

Thuis Theater Utrecht - bij jou op de bank

vrijdag 27 maart 2020

Onder het mom van ‘Als jij niet naar het theater kunt, komen wij naar jou’, lanceren wij Thuis Theater Utrecht. Elke vrijdag vanaf 12.00 uur bieden we een nieuwe voorstelling uit ons archief aan, die je hier een week lang gratis kunt kijken.

Het zijn bizarre tijden waar we ons in bevinden. Tijden waarin de theatersector enerzijds te kampen heeft met onverwachte problemen, zoals het schrappen van voorstellingen en het niet door kunnen laten gaan van repetities, maar waar anderzijds gevraagd wordt om creatief na te denken, flexibel te zijn en te komen met goede oplossingen. Dit is waar juist de culturele sector zo goed in is. Wij willen graag blijven doen wat we voor deze crisis al deden: theater naar jou brengen.

Op donderdag maken we via Facebook, Twitter en Instagram bekend welke voorstelling de volgende dag te zien zal zijn. We trappen af met de voorstelling Stad der blinden. In 2014 speelden we deze voorstelling, geregisseerd door Thibaud Delpeut, naar een verhaal van de Portugese schrijver José Saramago.

In een stad worden inwoners uit het niets blind. Zo maar, in de auto, op straat of thuis. In korte tijd raakt de hele stad uit balans door deze onverklaarbare epidemie. De blinden worden in quarantaine gesteld, waar de omstandigheden razendsnel erbarmelijk worden. Onder druk van slechte hygiëne en voedselgebrek wordt hun waardigheid en menselijkheid op de proef gesteld. Een verhaal dat juist nu bijna angstwekkend actueel is. Maar ook een hoopvol verhaal.