Kick-off Quake: repetities gestart

maandag 24 februari 2020

De repetities van onze nieuwe grotezaalvoorstelling Quake zijn gestart!

Vol enthousiasme stortten regisseur Casper Vandeputte en choreografen Cagdas Gülum en Melvin Fraenk zich met een groep jonge multitalenten op het maken van een energieke, multidisciplinaire voorstelling. Het verhaal over hoe de mens zijn verleden is, wordt met behulp van dans, muziek en tekst onder de aandacht gebracht. Deze nieuwe voorstelling maken wij in samenwerking met DOX.

In eerste instantie zou de voorstelling gemaakt worden omtrent Kamp Amersfoort. Hier ligt de oorzaak van een familietrauma van Casper, aangezien zijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit kamp zat. Denkend over deze thematiek, besloot hij dat hij het vanuit zijn persoonlijke uitgangspunt een inspirerend thema vindt, maar dat het ook heel individueel is. Daarom trok hij het breder en is hij gaan kijken naar andere trauma’s in het verleden en in welke mate dat invloed heeft op de tijd waarin wij nu leven. Waar komen we eigenlijk vandaan? In hoeverre dragen wij dat verleden met ons mee?

Je wordt met deze voorstelling niet alleen uitgedaagd om te luisteren naar de antwoorden die de makers tijdens het repetitieproces gaan zoeken, maar ook om je bewust te worden van je eigen antwoorden. Een maatschappelijk thema dat terug te vinden is in ons allemaal, want zeg nou zelf, wie ben jij écht en waar kom je vandaan?

Quake is voor het eerst te zien als try-out in juni in Veenendaal en gaat op 16 oktober in première in Stadsschouwburg Utrecht. Daarna gaat het stuk op tournee tot en met december 2020.