Kick-off Quake: repetities gestart

De repetities van onze nieuwe grotezaalvoorstelling ‘Quake’ zijn gestart!

Vol enthousiasme stortten regisseur Casper Vandeputte en choreografen Cagdas Gülum en Melvin Fraenk zich met een groep jonge multitalenten op het maken van een energieke, multidisciplinaire voorstelling. Het verhaal over hoe de mens zijn verleden is, wordt met behulp van dans, muziek en tekst onder de aandacht gebracht. Een zwaar thema dat zich vertaalt naar een voorstelling vol kracht. Deze nieuwe voorstelling maken wij in coproductie met DOX.

In eerste instantie zou de voorstelling gemaakt worden omtrent Kamp Amersfoort. Hier ligt de oorzaak van een familietrauma van Casper, aangezien zijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit kamp zat. Terwijl hij aan de thematiek van deze voorstelling dacht, besloot hij dat hij het vanuit zijn persoonlijke uitgangspunt een inspirerend thema vindt, maar dat het ook heel individueel is. Daarom trok hij de thematiek breder, en is hij gaan kijken naar andere trauma’s rondom De Tweede Wereldoorlog en in welke mate dat invloed heeft op de tijd waarin wij nu leven. Waar komen we eigenlijk vandaan? In hoeverre dragen wij dat verleden met ons mee?

Je wordt met deze voorstelling niet alleen uitgedaagd om te luisteren naar de antwoorden die de makers tijdens het repetitieproces gaan zoeken, maar ook om je bewust te worden van je eigen antwoorden. Een maatschappelijk thema dat terug te vinden is in ons allemaal, want zeg nou zelf, wie ben jij écht en waar kom je vandaan?

Quake is voor het eerst te zien als try-out in juni in Veenendaal en gaat op 16 oktober in première in Stadsschouwburg Utrecht. Daarna gaat Quake op tournee tot en met december 2020.

DE MAKERS

Casper Vandeputte (regisseur en schrijver): Casper maakt sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie van Maastricht voorstellingen op basis van nieuwe teksten met sterk maatschappelijk geëngageerde thema’s in de hoofdrol, vertaald naar modern repertoire met een speciale rol voor menselijk gestuntel en emotionaliteit.

Cagdad Gülum (choreograaf): Cagdad, beter bekend als Caggie, doet sinds de finale van ‘So You Think You Can Dance’ in 2010 diverse dansproducties voor onder andere ‘Cadance’. Hij geeft verschillende workshops, maar ondanks dat hangt ‘wie Caggie werkelijk is af van het moment’, zo zei hij zelf.

Melvin Fraenk (choreograaf): Melvin is afgestudeerd aan de Amsterdamse school voor de Kunsten aan de choreografie opleiding met de specialisatie Jazz Musical en is docent, mentor, choreograaf en oprichter van ArtBeat Amsterdam (1997)

Tom van Wee (componist): Tom studeerde urban en hedendaagse dans aan de Theaterschool in Amsterdam en componeert sinds 2015 muziek en soundscapes voor artiesten, films en (dans)theaterproducties van onder andere Artbeat, DOX, AYA en Theater Rotterdam.

Ali Zanad (performer): Ali studeerde aan de Dansopleiding van het ROCMN en is sindsdien actief als choreograaf, danser en docent bij onder andere DOX, Aya Dansproducties en ID Theatre Company.

Daniel Kolf (performer): Daniel studeerde aan de Toneelacademie Amsterdam en speelde onder andere tv-rollen in De Libi en mocro mafia, maar ook in de DOX-muziektheatervoorstelling ‘100% waar’ van DIEHELEDING.

Giovanni Pisas (performer): Giovanni volgde zijn opleiding urban contemporary aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en hij danste bij onder andere Dalton Jansen, Jocelyn Bergland en Armin van Buuren.

Isabelle Kafando (performer): Isabelle studeert momenteel aan de Toneel en Kleinkunst Academie van de AHK. De zangeres heeft gespeeld in een productie van Jan Hulst en Kasper Karensteen en was verbonden aan DOX ateliers.

Juan Zyad (performer): Juan volgde opleidingen aan de Noorderpoort School voor de Kunsten Artiestenopleiding MBO en Toneelacademie Maastricht en speelt in de productie ‘100% waar’ en de succesvolle, prijswinnende jeugdproductie ‘Bloedlink’ van DOX.

Melise Diktas (performer): Melisa is een door Lucia Marthas opgeleide danseres en is verbonden aan DOX. Ze was eerder betrokken als performer bij onder andere Danstheater Aya.

Isabelle Houdtzagers (performer): Isabella studeerde, na haar vooropleiding bij de Nationale Balletacademie, af aan de Hogeschool voor de Kunsten als acteur en speelt sindsdien onder andere bij Theater Utrecht en Theatergroep de Bonte Hond. Op het ITs Festival won zij voor haar prestatie in Vrije Val de ITs Acteursprijs.

Noah van der Burgt (performer): Noah volgde haar dansopleiding aan ROC Midden-Nederland en danst sindsdien bij onder andere de voorstelling ‘Don’t wanna fight’ van DOX en Younggangsters, ‘Ruimtevlucht’ van Het Houten Huis en Holland Opera en ‘100 lines’ van Andre Grekhov.