Theater Utrecht mentor van iona&rineke in Standplaats Utrecht

maandag 02 december 2019

Vanaf januari 2020 worden wij binnen Standplaats Utrecht mentor van het jonge Utrechtse muziektheatergezelschap iona&rineke, één van de drie nieuwe toffe theatermakers van Standplaats!

iona&rineke wil als muziektheatergezelschap met haar radicale én hoopvolle boodschap een deuk in de wereld slaan. Met een combinatie van nieuwe muziek en tekst creëren de makers een wereld waarin realiteit en fantasie feilloos in elkaar overlopen. Iona Daniel en Rineke Roosenboom vormen als schrijvers, makers en spelers samen met zakelijk/productieleider Merel Hobrink de kern van het gezelschap. Bij iedere voorstelling werken ze samen met een muzikant of band, regisseur en vormgever die passen bij het onderwerp of de vorm van het project.

Voor iona&rineke is de combinatie van tekst en muziek meer dan de som der delen: de onontkoombaarheid van muziek versterkt de tekst, terwijl de inhoud van de tekst meer diepte en betekenis geeft aan de muziek. Als makers zijn ze gefascineerd door mensen die niet mee kunnen in de massa en daarom hun eigen ‘werkelijkheid’ creëren, waarna ze door de heersende groep weg worden gezet als raar of gek. Door hen een podium te geven, willen iona&rineke de vastgeroeste normen van onze maatschappij bevragen. In eerder werk verdiepten iona&rineke zich o.a. in leden van een sekte, doomsday preppers en fans.

iona&rineke: “We gaan bij Standplaats Utrecht experimenteren met ervaringstheater als inspiratiebron om een beleving te creëren, waarbij publiek niet traditioneel in een zaal zit te kijken, maar zich in de wereld van de voorstelling bevindt.”

Als mentorinstelling ondersteunen wij de jonge makers met kennis op het gebied van artistiek, productioneel, financieel, marketing en communicatie.

Kijk hier voor meer info over Standplaats Utrecht en iona&rineke.