Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING eerste makers van Standplaats Utrecht

Standplaats Utrecht is een nieuwe plek voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars. Vijf Utrechtse podiumkunstinstellingen, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, DOX en Het Filiaal theatermakers, bundelen hun krachten om talentvolle theater- en dansmakers aan de stad te verbinden.

De eerste makers van Standplaats Utrecht zijn Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING. Onder begeleiding van de podiumkunstinstellingen volgen deze makers een tweejarig traject waarin ze hun werk ontwikkelen en dat op nieuwe manieren verbinden met de stad. Dit doen ze vanuit een eigen creatieve broedplaats op Fort Blauwkapel.

Standplaats Utrecht krijgt financiële ondersteuning van de Gemeente Utrecht. “De gemeente Utrecht geeft dit project de ruimte vanwege de waarde van Standplaats Utrecht voor de talentontwikkeling voor de stad en wil zo nieuwe makers voor de stad behouden. Het initiatief draagt bij aan een veelzijdig en vernieuwend podiumaanbod in Utrecht.” aldus de gemeente Utrecht.

Feestelijke lancering zaterdag 24 november
Op zaterdag 24 november om 16.00 uur is er een feestelijke lancering van Standplaats Utrecht in Fort Blauwkapel (Kapelweg 3 in Utrecht). Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING tonen (een voorproefje van) hun nieuwste voorstellingen. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via het online formulier.