Over de voorstelling

Vier vrouwen dingen naar de liefde van de charmante, hoogopgeleide maar ambitieloze dorpsonderwijzer Misja Platonov (Vincent van der Valk). Wie moet hij kiezen? Een hartverscheurend eerlijke voorstelling over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde van Anton Tsjechov. In de regie van Thibaud Delpeut. Met naast Vincent van der Valk, Claire Bender, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Ward Kerremans, Ilke Paddenburg en Mattias Van de Vijver. Première 2 maart 2018, tournee t/m 12 mei 2018.

Theater Utrecht presenteert Platonov (1881), het eerste en meest onstuimige, avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. Zijn eersteling is als een glasbak vol ongepolijste diamanten waarin verlangens, dromen en liefde door elkaar heen liggen, meerstemmig en dwars door alle sociale lagen heen. Astrid van Eck (te zien in Hedda Gabler), Ilke Paddenburg (winnaar Colombina 2016 voor Een soort Hades) en Claire Bender (Westkaai) spelen de vrouwen. Vincent van der Valk (winnaar Arlecchino 2015) speelt Platonov. Na hun bejubelde voorstelling Caligula, zetten regisseur Thibaud Delpeut en Van der Valk een nieuwe stap in hun zoektocht naar de emotionele drijfveren van extreme mannenfiguren. Een hartverscheurend eerlijke voorstelling over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde.

Vier vrouwen dingen naar de liefde van Misja Platonov, de charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer die al zijn ambities begraven heeft. Hij blijft zich afvragen: wie moet hij kiezen en waarom zitten ze juist hém zo achterna? Wat zien zijn liefhebbende echtgenote Sasja, de weduwe Anna of haar hoogbegaafde schoondochter Sofja toch in hem. En de jongste, Marja, die hij publiekelijk vernederde, waarom opent zij haar hart voor hem? Of ziet Tsjechovs briljante kruising tussen Hamlet en Don Juan het allemaal verkeerd en zit hij vooral zichzelf in de weg?

Platonov
Platonov

Credits

Tekst: Anton Tsjechov
Vertaling: Jacob Derwig
Regie en muziek: Thibaud Delpeut
Spel: Claire Bender, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Ward Kerremans, Ilke Paddenburg, Vincent van der Valk, Mattias Van de Vijver
Dramaturgie: Joris van der Meer
Scenografie: Roel van Berckelaer
Castingadviezen: Hans Kemna
Foto: Geert Goiris

Lees meer